Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"? Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.u
ni-stuttgart.de!news.belwue.de!news.tu-darmstadt.de!newsfeed.freenet.de!border2
.nntp.ams.giganews.com!nntp.giganews.com!news.astraweb.com!newsrouter-eu.astraw
eb.com!proxad.net!feeder1-1.proxad.net!198.186.194.251.MISMATCH!news-out.readne
ws.com!transit4.readnews.com!postnews.google.com!o61g2000hsh.googlegroups.com!n
ot-for-mail
From: i...@w...pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?
Date: Mon, 13 Aug 2007 13:13:40 -0700
Organization: http://groups.google.com
Lines: 27
Message-ID: <1...@o...googlegroups.com>
References: <f9paub$s37$1@inews.gazeta.pl>
<1...@b...googlegroups.com>
<f9q2jt$oai$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.28.231.19
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1187036021 5503 127.0.0.1 (13 Aug 2007 20:13:41 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Mon, 13 Aug 2007 20:13:41 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <f9q2jt$oai$1@atlantis.news.tpi.pl>
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1;
SV1),gzip(gfe),gzip(gfe)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: o61g2000hsh.googlegroups.com; posting-host=83.28.231.19;
posting-account=ps2QrAMAAAA6_jCuRt2JEIpn5Otqf_w0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:300473
Ukryj nagłówki

On 13 Sie, 18:57, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> <i...@w...pl> wrote in message
>
> news:1187023799.486340.70130@b79g2000hse.googlegroup
s.com...
> On 13 Sie, 12:14, "topek " <t...@g...pl> wrote:
>
> > Jak zrobic, zeby ta masa miesna byla ladna,
> > gladka jak glina?
>
> Mięso musi być uduszone z cebulą i musi być odparowany sos. Do niego
> dodaj trochę namoczonej w mleku bułeczki (lub namocz ją w pozostałym
> sosie z duszenia mięsa) - bez żadnego jajka - i zmiel dwa razy przez
> średnie sitko lub 1 raz przez sitko do pasztetu. Efekt gwarantowany.
> No i - sól i pieprz oraz odrobina czosnku granulowanego - koniecznie.
>
> Można dodać lyżkę mąki ziemniaczanej (do zimnego farszu - już gotowego i
> dobrze wymieszać i wyrobić.

Też dobry sposób, ale ja stosuję bułkę, ponieważ ten dodatek spulchnia
farsz i pierogi są pięknie wypełnione po ugotowaniu, a farsz ma
delikatną konsystencję.
:-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.08 topek
14.08 Goska
14.08 Panslavista
14.08 topek
14.08 batory
14.08 medea
14.08 Goska
14.08 Goska
14.08 Panslavista
15.08 Dariusz K. Ladziak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?