Data: 2007-08-14 09:58:43
Temat: Re: Jak zrobic farsz do pierogow z miesem, zeby byl "gladki"?
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "topek " <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f9paub$s37$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> ostatnio robilem po raz pierwszy w zyciu pierogi z miesem. Nawet sie
> udaly,
> rozawlil sie tylko jeden :> Mam jednak maly problem z farszem. Kupilem
> mieso
> mielone (fifty-fity wolowina i ze swinki) zrobilem zgodnie z przepisem (z
> cebula i marchewka) na patelni ale to mieso zrobilo sie takie
> "koralikowe".
> Cos jak do spagetti bolognese. Jak zrobic, zeby ta masa miesna byla ladna,
> gladka jak glina? Tzn taka jaka jada sie w barach mlecznych?
>
> Z gory dzieki
>
ja robię tak: mięso wołowe z rosołu mielę wraz z surową cebulą. Kładę na
olej na patelkę i smażę aż cebula straci smak surowizny. Przyprawiam solą i
pieprzem, dolewam nieco rosołu, aby nie było suche.
Pozdrawiam - Agnieszka
|