Data: 2017-06-17 14:46:30
Temat: Re: Jak zrobić perfekcyjną jajecznicę ?
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-06-16 o 19:24, tandoori.curry pisze:
> Oczywiście rozumiem że dla każdego ta perfekcja oznacza coś innego ))
> Zazwyczaj robię klasycznie tzn boczek i szczypiorek.
> I to jest OK jak dla mnie.
>
> Chodzi mi w tym przypadku o detale przygotowania które sprawią że
> konsystencja i smak będą idealne...) pozdrawiam
>
Wzorzec metra jest w Sevres, a gdzie jest wzorzec jajecznicy?
Jeden lubi glutowatą, drugi gorące żółtko, trzeci wysuszoną? Dla każdego
z nich ta jego jest wzorcem i wzorem perfekcji.
Dla mnie jajecznica tuzinna na kożuszku z gotowanego prawdziwego
mleka... Niestety, coraz trudniej w mieście o prawdziwe mleko, a w
okolice Beskidu Niskiego zaglądam tylko 2-3 razy rocznie...
pozdr
Stefan
|