Data: 2005-11-25 10:02:21
Temat: Re: Jak zrobić sos, który ma być biały?
Od: "Bruno" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Czy 100 dni Ci wystarczy Kazimierzu?
http://100dni.blox.pl
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:dm6n8p$c5e$1@inews.gazeta.pl...
>
> Jeśli zrobisz śmietanowy (lub beszamel), dodając kawałki kury i
> pieczarki, to będzie niemal biały bez specjalnych zabiegów.
> Śnieżnobiałego nie widziałam jeszcze, ale ten będzie w kolorze
> klasycznego makaronu.
> Dodalabym do tego ząbek czosnku lub trochę utartej gałki, ale tym się
> nie sugeruj :)
:)
Nie musi być śnieżnobiały :) Może być po prostu jasny. Prolem w tym, że nie
wiem, czy tam trzeba śmietanę, i ile tej śmietany oraz kiedy ją dodać i co
zrobić, żeby sosu było dużo i żeby się nie ściął oraz był w miarę gęsty ...
:)
Dziękuję za wszelkie porady :)
Acha, czosnek i gałkę jak najbardziej chętnie dodaję, bez tego jak dla mnie
ani rusz:)
Pozdrawiam gorąco!
|