Data: 2015-02-18 18:21:22
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-18 o 16:13, Adam pisze:
>
> Byłem w sklepie - papiery do pieczenia są różne. Nie wiem
> który kupić.
> Chodzi mi o papier opisany wyżej przez Piotra.
> Chciałbym położyć kartkę takiego papieru na patelni, na niej
> położyć trochę Ramy lub nalać trochę oleju i po rozgrzaniu
> położyć na tym kawałek karkówki lub kurczaka.
> Jeśli ktoś coś takiego robił, to bardzo proszę o podanie nazwy
> takiego papieru, najlepiej nazwy widniejącej na opakowaniu.
> Wtedy nie będzie wątpliwości.
>
> Zaznaczam, że nie chcę tutaj rozpoczynać dyskusji czy takie
> przyrządzanie jest zdrowe, smaczne itd.
> Chodzi mi tylko o papier, który pozwoli mi przyrządzać potrawy
> tak jak do tej pory, ale z uniknięciem ich przywierania do patelni.
W zasadzie to wszystko jedno, jaki papier kupisz (oczywiście producentom
nie jest wszystko jedno ;) ), byle było napisane, że to papier do
pieczenia, wtedy jest on odpowiednio zaimpregnowany. Ja choćby dzisiaj
smażyłam filet rybny owinięty w papier kupiony w Biedronce ("ABC Baking
paper" było na nim napisane).
Nie bój się, zaryzykuj! ;)
Ewa
|