Data: 2015-02-18 19:10:42
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Adam" <A...@A...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik "FEniks" napisał
>> Byłem w sklepie - papiery do pieczenia są różne. Nie wiem
>> który kupić.
>> Chodzi mi o papier opisany wyżej przez Piotra.
>> Chciałbym położyć kartkę takiego papieru na patelni, na niej
>> położyć trochę Ramy lub nalać trochę oleju i po rozgrzaniu
>> położyć na tym kawałek karkówki lub kurczaka.
>> Jeśli ktoś coś takiego robił, to bardzo proszę o podanie nazwy
>> takiego papieru, najlepiej nazwy widniejącej na opakowaniu.
>> Wtedy nie będzie wątpliwości.
>>
>> Zaznaczam, że nie chcę tutaj rozpoczynać dyskusji czy takie
>> przyrządzanie jest zdrowe, smaczne itd.
>> Chodzi mi tylko o papier, który pozwoli mi przyrządzać potrawy
>> tak jak do tej pory, ale z uniknięciem ich przywierania do patelni.
> W zasadzie to wszystko jedno, jaki papier kupisz (oczywiście producentom
> nie jest wszystko jedno ;) ), byle było napisane, że to papier do
> pieczenia, wtedy jest on odpowiednio zaimpregnowany. Ja choćby dzisiaj
> smażyłam filet rybny owinięty w papier kupiony w Biedronce ("ABC Baking
> paper" było na nim napisane).
> Nie bój się, zaryzykuj! ;)
Baking paper? To chyba do ciasta.
Ten filet smażyłaś na patelni? Możesz napisać jaka ryba, na jakim
tłuszczu, jakie przyprawy?
Pozdrawiam
Adam
|