Data: 2015-02-18 19:31:59
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Adam" <A...@A...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik "FEniks" napisał
>> Baking paper? To chyba do ciasta.
> Nie ma specjalnego papieru na patelnię, ale jak trochę dłużej o tym tutaj
> popiszemy, to może jakiś producent w końcu na to wpadnie. ;)
> To naprawdę nie musi być żadne cudo, "papier do pieczenia" wystarczy.
>> Ten filet smażyłaś na patelni? Możesz napisać jaka ryba, na jakim
>> tłuszczu, jakie przyprawy?
>
> Ryba to miruna nowozelandzka, filet bez skóry rozmrożony, posolony,
> popieprzony, lekko skropiony cytryną. Na prostokąt papieru nałożyłam rybę
> i zakryłam (prostokąt papieru złożony tylko na jeden raz, wsunięta weń
> ryba, nawet nie zawijałam), i takie pakuneczki dałam na rozgrzaną
> patelnię, lekko posmarowaną olejem (nie lubię grzać suchej patelni).
> Jakieś 4-5 minut z jednej strony, tyle samo z drugiej, na chwilę dla
> pewności patelnię przykryłam, i gotowe. Do tego sos cytrynowy, o którym
> pisałam w innym miejscu w tym wątku.
Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam
Adam
|