Data: 2015-02-18 19:28:20
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-18 o 19:10, Adam pisze:
>
> Baking paper? To chyba do ciasta.
Nie ma specjalnego papieru na patelnię, ale jak trochę dłużej o tym
tutaj popiszemy, to może jakiś producent w końcu na to wpadnie. ;)
To naprawdę nie musi być żadne cudo, "papier do pieczenia" wystarczy.
>
> Ten filet smażyłaś na patelni? Możesz napisać jaka ryba, na jakim
> tłuszczu, jakie przyprawy?
Ryba to miruna nowozelandzka, filet bez skóry rozmrożony, posolony,
popieprzony, lekko skropiony cytryną. Na prostokąt papieru nałożyłam
rybę i zakryłam (prostokąt papieru złożony tylko na jeden raz, wsunięta
weń ryba, nawet nie zawijałam), i takie pakuneczki dałam na rozgrzaną
patelnię, lekko posmarowaną olejem (nie lubię grzać suchej patelni).
Jakieś 4-5 minut z jednej strony, tyle samo z drugiej, na chwilę dla
pewności patelnię przykryłam, i gotowe. Do tego sos cytrynowy, o którym
pisałam w innym miejscu w tym wątku.
Ewa
|