Data: 2002-04-22 09:38:03
Temat: Re: Jogurt made in home
Od: "veronika" <v...@i...mikrus.pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dred" <w...@d...art.pl> napisał w wiadomości
news:aa09u5$4kg$1@absinth.dialog.net.pl...
> Hej!
> Kiedyś robiłem w domu wyśmienity jogurt, ale potem zapomniałem i nie
> odtworzyłem sobie tego przepisu. Pamiętam, że szczep jogurtu był sklepowy,
a
> potem - mleko UHT? Dzień w cieple?
> Wiecie coś na temat?
Ja wlasnie sobie popijam taki pyszniutki wlasny jogurcik :)
Wystaczy lekko podgrzac litr mleka (podgrzac! nie zagotowac - nie moze byc
gorace). Potem wlac dwa jogurty naturalne (ja uzywam Danona) przykryc i
zostawic gdzies w temperaturze pokojowej. Pycha! juz na drugi dzien gotowe.
Wtedy najlepiej przechowywac w lodowce.
pozdrawiam
veronika
|