Data: 2002-04-22 13:21:43
Temat: Re: Jogurt made in home
Od: "Dred" <w...@d...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "veronika" <v...@i...mikrus.pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:aa0lnl$net$1@sunsite.icm.edu.pl...
>
> Ja wlasnie sobie popijam taki pyszniutki wlasny jogurcik :)
> Wystaczy lekko podgrzac litr mleka (podgrzac! nie zagotowac - nie moze byc
> gorace). Potem wlac dwa jogurty naturalne (ja uzywam Danona) przykryc i
> zostawic gdzies w temperaturze pokojowej. Pycha! juz na drugi dzien
gotowe.
> Wtedy najlepiej przechowywac w lodowce.
>
> pozdrawiam
> veronika
Możesz sprecyzować? Jakie mleko - zwyczajne, nie gotowane czy UHT? Podgrzać
to mocno ciepłe, czy lekko letnie? Dwa jogurty Danona jakie? Smakowe,
naturalne i duże czy małe?
Edede
|