Data: 2011-03-29 09:47:06
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
Od: "Antek Emigrant" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Weź sobie książkę i poczytaj leniu śmierdzący.
> Napisz reakcję.
> Policz kaloryczność alkoholu, cukru, drożdży pszed i po ....
> Ile alkoholu w trakcie pieczenia wyparuje.....
> Ile w trakcie kręcenia winka zostanie w gąsiorku....
Tak, ale o wyparowywaniu pisaliśmy już wcześniej (nie czytałaś?).
Autor pytał o zmiany wynikające z obróbki cieplnej, podczas której
drożdże giną.
Wiemy że z cukru można pędzić alkohol, ba oglądaliśmy nawet film gdzie
bimbrownik badał zawartość cukru w cukrze:
http://www.kinofabryka.pl/komedie/poszukiwany.php
Tyle tylko że autor wątku pyta o OBRÓBKĘ TERMICZNĄ, a nie fermentację.
Pozdrawiam
--
Antek Emigrant stosuje dietę paleolityczną
http://PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Ortografia jest po to aby już po pierwszym liście na grupie dyskusyjnej
wiedzieć z kim mamy do czynienia.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|