Data: 2012-04-15 22:08:19
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-15 21:55, Ikselka pisze:
>> Natomiast faktycznie formy kamionkowe te bocheńskie i inne są dobre do
>> pieczenia, bo dłużej trzymają ciepło od cienkich metalowych, ale
>> sądziłam, że to oczywiste dla co bardziej doświadczonych kucharek ;)
>
> To o trzymaniu ciepła "oczywiście jest oczywiste", jednak duży ciężar
> w połączeniu z temperaturą dla rąk nawet najbardziej doświadczonej
> kucharki jest cokolwiek groźny, dlatego do tej pory nie wyrywałam się
> do pieczenia w takiej formie.
Nie masz jeszcze termoodpornych rękawic/łapek z silikonu???
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|