Data: 2012-04-15 22:22:48
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Kwi, 00:08, Aicha <b...@t...ja> wrote:
> W dniu 2012-04-15 21:55, Ikselka pisze:
>
> >> Natomiast faktycznie formy kamionkowe te bocheńskie i inne są dobre do
> >> pieczenia, bo dłużej trzymają ciepło od cienkich metalowych, ale
> >> sądziłam, że to oczywiste dla co bardziej doświadczonych kucharek ;)
>
> > To o trzymaniu ciepła "oczywiście jest oczywiste", jednak duży ciężar
> > w połączeniu z temperaturą dla rąk nawet najbardziej doświadczonej
> > kucharki jest cokolwiek groźny, dlatego do tej pory nie wyrywałam się
> > do pieczenia w takiej formie.
>
> Nie masz jeszcze termoodpornych rękawic/łapek z silikonu???
To one likwidują ciążenie powszechne?
|