Data: 2012-04-16 19:15:23
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 16 Kwi, 21:08, czeremcha <1...@g...com> wrote:
> On 16 Kwi, 20:23, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
> > O, ciekawe, owszem. Tyle że to jest przepis dla posiadaczek
> > nowoczesnych piekarników,
>
> Myślę, że spokojnie dałabyś radę - przecież autorka pisze o
> przerzuceniu ciasta na ścierkę i potem do gorącego garnka "następnego
> dnia", a nie "świtem następnego dnia" ;-)
E, radę dać to dam, tylko ta cała ekwilibrystyka z przerzucaniem
wydaje mi się zbędną komplikacją czegoś, co jest proste :-)
>
> No i poza tym strzeliła babola zupełnego pisząc "kminkowy" o chlebie z
> kminem...
>
> Ale jednak upiekłabym z kminkiem. Kminowy musiałbym zjeść sama - a i
> nie pasowałby do wszystkiego zapewne ;-)
>
Prawdę mówiąc z kminem sobie nie bardzo wyobrażam chleb akurat...
Kminek! I czarnuszka! - to tak.
|