Data: 2012-04-17 22:21:48
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Kwi, 03:06, Animka <t...@w...pl> wrote:
> W dniu 2012-04-16 21:15, Ikselka pisze:
>
>
>
> > On 16 Kwi, 21:08, czeremcha<1...@g...com> wrote:
> >> On 16 Kwi, 20:23, Ikselka<i...@g...pl> wrote:
>
> >>> O, ciekawe, owszem. Tyle że to jest przepis dla posiadaczek
> >>> nowoczesnych piekarników,
>
> >> Myślę, że spokojnie dałabyś radę - przecież autorka pisze o
> >> przerzuceniu ciasta na ścierkę i potem do gorącego garnka "następnego
> >> dnia", a nie "świtem następnego dnia" ;-)
>
> > E, radę dać to dam, tylko ta cała ekwilibrystyka z przerzucaniem
> > wydaje mi się zbędną komplikacją czegoś, co jest proste :-)
>
> >> No i poza tym strzeliła babola zupełnego pisząc "kminkowy" o chlebie z
> >> kminem...
>
> >> Ale jednak upiekłabym z kminkiem. Kminowy musiałbym zjeść sama - a i
> >> nie pasowałby do wszystkiego zapewne ;-)
>
> > Prawdę mówiąc z kminem sobie nie bardzo wyobrażam chleb akurat...
> > Kminek! I czarnuszka! - to tak.
>
> Kiedyś były z kminkiem. Pyszne. Teraz już niedobre się kupuje.
>
Ale co "były"?
|