Data: 2012-04-17 01:06:08
Temat: Re: Kamionka z Bochni - forma na babę.
Od: Animka <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-04-16 21:15, Ikselka pisze:
> On 16 Kwi, 21:08, czeremcha<1...@g...com> wrote:
>> On 16 Kwi, 20:23, Ikselka<i...@g...pl> wrote:
>>
>>> O, ciekawe, owszem. Tyle że to jest przepis dla posiadaczek
>>> nowoczesnych piekarników,
>>
>> Myślę, że spokojnie dałabyś radę - przecież autorka pisze o
>> przerzuceniu ciasta na ścierkę i potem do gorącego garnka "następnego
>> dnia", a nie "świtem następnego dnia" ;-)
>
> E, radę dać to dam, tylko ta cała ekwilibrystyka z przerzucaniem
> wydaje mi się zbędną komplikacją czegoś, co jest proste :-)
>
>>
>> No i poza tym strzeliła babola zupełnego pisząc "kminkowy" o chlebie z
>> kminem...
>>
>> Ale jednak upiekłabym z kminkiem. Kminowy musiałbym zjeść sama - a i
>> nie pasowałby do wszystkiego zapewne ;-)
>>
>
> Prawdę mówiąc z kminem sobie nie bardzo wyobrażam chleb akurat...
> Kminek! I czarnuszka! - to tak.
Kiedyś były z kminkiem. Pyszne. Teraz już niedobre się kupuje.
--
animka
|