Data: 2013-05-09 14:57:14
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Robson wrote:
> W dniu 2013-05-09 13:31, krys pisze:
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Coraz więcej osób stara się samemu robić wędliny. Moze nie wpłynie to
>>> znaczaco na ogólny rynek, ale... może jednak da do myślenia producentom,
>>> ze jest spory rynek na DOBRE wyroby, niekoniecznie chodzi o tanie.
>>
>> Ale jakby tak uczciwie policzyć, to nie wiem, co wyjdzie taniej - szynka
>> z mięsa, czy szynka ze sklepu ( biorac pod uwagę, że tu w kilogramie
>> szynki jest połowa mięsa, a reszta to lepiej nie wiedzieć).
>>
>>
>>
>
> Nie chodzi o TANIEJ.
Wiem.
> Poczytaj skład, nawet te wędliny po 30-50 zł za kg
> mają w składzie więcej pozycji niż ja na tygodniowej liście zakupów.
> Skład mojej szynki: szynka, sól, cukier, jałowiec, majeranek, czosnek,
> pieprz, liść laurowy i kolendra.
Właśnie dlatego: w kilogramie Twojej szynki jest 0,8 mięsa. w kilogramie
szynki ze sklepu... Skoro z kilograma mięsa robi się 2 kg szynki, to sam
widzisz
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|