Data: 2013-05-09 15:45:20
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 09 May 2013 13:31:44 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Coraz więcej osób stara się samemu robić wędliny. Moze nie wpłynie to
>>> znaczaco na ogólny rynek, ale... może jednak da do myślenia producentom,
>>> ze jest spory rynek na DOBRE wyroby, niekoniecznie chodzi o tanie.
>>
>> Ale jakby tak uczciwie policzyć, to nie wiem, co wyjdzie taniej - szynka
>> z mięsa, czy szynka ze sklepu ( biorac pod uwagę, że tu w kilogramie
>> szynki jest połowa mięsa, a reszta to lepiej nie wiedzieć).
>
> Hint: niekoniecznie chodzi o tanie.
No właśnie.
> Owszem, tyle nie, ale "wiejska" zawiera najgorsze mięsne i tłuszczowe
> skrawkoflaki oraz w połowie mąkę ziemnaczaną i jajka,
Nawet domowa wiejska (o mące i jajkach to w zyciu nie słyszałam, a zjadłam
domowej kiełbasy tony) będzie o niebo lepsza niż tzw wiejska z MOM.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|