Data: 2013-05-09 17:14:06
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 09 May 2013 17:08:58 +0200, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Thu, 09 May 2013 15:45:20 +0200, krys napisał(a):
>>
>>> o mące i jajkach to w zyciu nie słyszałam, a zjadłam
>>> domowej kiełbasy tony
>>
>> Pisałam o kiełbasie kupowanej "na wsi", a nie o DOMOWEJ.
>
> A to już zależy, czy się wie, od kogo i co się kupuje.
> Tak samo jak z mlekiem i przetworami.
Ja nie wiem, od kogo na wsi można kupić DOBRE wyroby wędliniarskie, bo wg
mnie od nikogo - jak ktoś robi "na przedoż" to nie ma bata, sprzedaje
szajs. No chyba że jakiś wujek albo inna rodzina, ale od rodziny to się
dostaje.
No więc nie kupuję i sama robię, tak jak pisałam - ze schabu, karkówki i
wołowiny ekstra.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|