Data: 2013-05-10 00:12:14
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 10 May 2013 00:08:05 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
> Użytkownik Ikselka napisał:
>> Dnia Thu, 09 May 2013 18:45:12 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>>
>>>> W metodzie przemysłowej następuje przyrost masy wynoszacy niejdnokrotnie
>>>> drugie tyle.
>>>
>>> Uściślijmy - przyrost masy _wody_. Nie mięsa - białka ani przybyło, ani
>>> ubyło.
>>
>> Przybywa nie tylko wody, ale i soli i właśnie białka - żelatyna i soja to
>> białko.
>
> Żelatynę można lepiej spożytkować, soja to takie ciut kiepskie białko
> (nieletnim chłopcom cycki po tym rosną...) - to się robi albo
> polifosforanami albo skrobią - kukurydzianą, ryżową, ostatnio, jak
> wspomniałem, modna jest bambusowa... Gdzie tu białko?
Przecież piszę: w soi.
Hint - izolat sojowy.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|