Data: 2013-05-10 08:43:09
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Robson <r...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ciekawe kiedy zakłady wędliniarskie zostaną połączone z z warsztatami
> blacharstwa samochodowego - cóż za oszczędność, jedna linia
> technologiczna (lakiernia) do dwóch zastosowań!
>
Myślę, że dopóki nie wzrośnie w społeczeństwie świadomość tego co się je
ale i zamożność, zapotrzebowanie na szajs wędliniarski będzie cały czas.
Przykład:
Mała miejscowość, jakieś 2000 mieszkańców. Lokalna masarnia robiła
naprawdę dobre wyroby, takie i tańsze i droższe, z tym, że ta najdroższa
szynka robiona tradycyjnie kosztowała 25zł/kg. Czyli cena od której w
dużych miejscowościach dopiero się ceny zaczynają. Po wybudowaniu
Biedronki zaczęła podupadać, brak już w ofercie szynki tradycyjnej,
palcówki surowej. A tak lubiłem tam kupować...
R
|