Data: 2013-05-10 00:08:05
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Thu, 09 May 2013 18:45:12 +0200, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
>
>>> W metodzie przemysłowej następuje przyrost masy wynoszacy niejdnokrotnie
>>> drugie tyle.
>>
>> Uściślijmy - przyrost masy _wody_. Nie mięsa - białka ani przybyło, ani
>> ubyło.
>
> Przybywa nie tylko wody, ale i soli i właśnie białka - żelatyna i soja to
> białko.
Żelatynę można lepiej spożytkować, soja to takie ciut kiepskie białko
(nieletnim chłopcom cycki po tym rosną...) - to się robi albo
polifosforanami albo skrobią - kukurydzianą, ryżową, ostatnio, jak
wspomniałem, modna jest bambusowa... Gdzie tu białko?
--
Darek
|