Data: 2013-05-09 17:23:52
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 09 May 2013 17:08:58 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Thu, 09 May 2013 15:45:20 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>>> o mące i jajkach to w zyciu nie słyszałam, a zjadłam
>>>> domowej kiełbasy tony
>>>
>>> Pisałam o kiełbasie kupowanej "na wsi", a nie o DOMOWEJ.
>>
>> A to już zależy, czy się wie, od kogo i co się kupuje.
>> Tak samo jak z mlekiem i przetworami.
>
> Ja nie wiem, od kogo na wsi można kupić DOBRE wyroby wędliniarskie, bo wg
> mnie od nikogo - jak ktoś robi "na przedoż" to nie ma bata, sprzedaje
> szajs. No chyba że jakiś wujek albo inna rodzina, ale od rodziny to się
> dostaje.
A ja wiem i kupuję. I nie jest to na żaden"przedroż". Po prostu rolnik( z
dodatkowymi kwalifikacjami), który czasem robi dla siebie, a nadwyżkę
sprzedaje dobrym znajomym.
> No więc nie kupuję i sama robię, tak jak pisałam - ze schabu, karkówki i
> wołowiny ekstra.
Schab i karkówkę to ja wolę inaczej zagospodarować.
Po prostu za dobra taka kiełbasa.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|