Data: 2013-05-09 19:06:42
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
>>>
>>> Ja nie wiem, od kogo na wsi można kupić DOBRE wyroby wędliniarskie, bo
>>> wg mnie od nikogo - jak ktoś robi "na przedoż" to nie ma bata, sprzedaje
>>> szajs. No chyba że jakiś wujek albo inna rodzina, ale od rodziny to się
>>> dostaje.
>>
>> A ja wiem i kupuję. I nie jest to na żaden"przedroż". Po prostu rolnik( z
>> dodatkowymi kwalifikacjami), który czasem robi dla siebie, a nadwyżkę
>> sprzedaje dobrym znajomym.
>
> Zadowolenie jest celem samym w sobie u Ciebie jak widzę,
Bo? Nie wietrzę próby oszustwa w każdym, kogo spotykam?
nawet jeśli jest
> tylko kwestią wiary, he he :-)
Twierdzisz tak na podstawie?
Nie wiesz o czym mówię, z prostej przyczyny - nie widziałaś, nie jadłaś, ale
uzurpujesz sobie prawa do osądzania.
Że też kupujesz od "baby" mleko i ser, tak na wiarę...
>>> No więc nie kupuję i sama robię, tak jak pisałam - ze schabu, karkówki i
>>> wołowiny ekstra.
>>
>> Schab i karkówkę to ja wolę inaczej zagospodarować.
>> Po prostu za dobra taka kiełbasa.
>
> Nic nie jest za dobre, jesli chcesz mieć naprawdę dobre.
> Traktujesz sprawę trochę jak ci moi dalsi znajomi, co to chcieli mieć ode
> mnie dobre, ale okazało się za dobre, wiec było złe :-)
Nie. Po prostu luksus ma to do siebie, że nie może spowszednieć. Szampana i
kawioru też nie jadam na co dzień.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|