Data: 2013-05-09 15:19:31
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 09 May 2013 14:57:14 +0200, krys napisał(a):
> w kilogramie Twojej szynki jest 0,8 mięsa.
:)
To zupełnie nie tak: w kilogramie JEGO (i mojej) szynki nie jest wcale 0,8
kg mięsa, ale PONAD 1 KG!
Bowiem z 1 kg świeżego mięsa otrzymuje się w tradycyjnej metodzie 0,8 kg
SZYNKI!
(podczas gdy w metodzie przemysłowej - z 1 kg mięsa wychodzi 2 kg "szynki")
W metodzie TRADYCYJNEJ czyli podczas tradycyjnego peklowania, wędzenia i
potem po obróbce cieplnej (parzenie) następuje znaczny UBYTEK WAGI w
stosunku do użytego na początku świeżego mięsa.
W metodzie przemysłowej następuje przyrost masy wynoszacy niejdnokrotnie
drugie tyle.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|