Data: 2017-11-26 23:49:06
Temat: Re: Keczup Heinz smaczny i zdrowy?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> wrote:
> http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/heinz-to-nie-kec
zup-przynajmniej-w-izraelu/x0p4gh1
>
> Aż strach się domyślać, co wchodzi w skład pozostałej procentowej części
> tego produktu. Przed chwilą obejrzałam w tv filmy z pewnej chińskiej
> fabryki koncentratu pomidorowego. Na transporterze jakaś 1/6 pomidorów jest
> zupełnie zielona (solanina!), a do kadzi z pomidorową pulpą z wielkich
> worów wsypywano... zagęstnik sojowy!
> Nie wierzę, aby ta aksamitna i gęsta konsystencja keczupu Heinz nie była
> efektem podobnego zabiegu i tyle.
> Robię keczup, to wiem, jak bardzo trzeba zagęścić pomidory, aby po dodaniu
> octu nie był rzadki. W moim przypadku zagęszczenie to jest identyczne, jak
> przy robieniu śliwkowych powideł. Czyli z początkowej objętości pulpy ze
> wstępnie rozgotowanych owoców pozostaje jakieś 30 procent.
>
>
https://www.google.pl/amp/www.fakt.pl/pieniadze/zaku
py/jak-wyglada-produkcja-ketchupu-heinz-uzywa-zgnily
ch-pomidorow-do-produkcji/j3khf4l.amp
--
XL
Unia ,,dobrodziejka":
http://m.telewizjarepublika.pl/te-dane-porazaja-wydr
enowali-z-polski-prawie-540-mld-zl,54376.html
|