Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kefir dobry na wszystko! Re: Kefir dobry na wszystko!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kefir dobry na wszystko!

« poprzedni post następny post »
Data: 2018-05-22 17:15:36
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2018-05-22 o 15:11, XL pisze:
> stefan <s...@w...pl> wrote:
>> W dniu 2018-05-22 o 00:47, XL pisze:
>>> Jarosław Sokołowski
>>>
>>>> może być kwaśnie mleko. Choćby nastawione
>>>> na kefirowych pozostałościach.
>>>
>>> Biotechnolog pękłby z politowania nad powyższą ignorancją.
>>> Zsiadłe (kwaśne) mleko:
>>> Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis
>>> subsp.diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
>>> Kefir:
>>> Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides,
>>> Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus
>>> delbrueckii ssp. Bulgaricus
>>>
>>> Koneser smaku również by pękł. Z powodów identycznych.
>>>
>>> Ten wyśmiewany Burgund już też sobie wyprodukuj i uznaj - z farfoclami czy
>>> bez - nie bądź takim formalistą.
>>>
>>
>> Ja tam na bakteriach sie nie znam ale od dziecka wiedziałem że kefir ze
>> sklepu a kwaśne mleko to sa dwie różne rzeczy. Tak jak Syrenka i
>> Mercedes
>
>>
>
> GENERALNIE kazdy kefir i zsiadłe to dwie różne. O tym właśnie pisałam.
>
>> - to i to jest czterokołowcem ale babeczki z kwaśnego mleka to
>> jest to. Teraz niestety tylko raz, dwa razy w roku Nasza pani Zosia
>> serwuje nam takiego mercedesa... Dokładnie to Ona serwuje przez cały
>> sezon produkty z mleka prosto od krowy, ale my jesteśmy u Niej niestety
>> tylko dwa razy w roku...
>
> Pozostaje Ci bywać częściej lub o przepis poprosić.
>
>
Częściej nie da rady, trzeba zaglądnąć pod Huston na BBQ do kuzyna,
potem za Vancouver na łososia i łosia :), najwcześniej we wrześniu (na
rydze i kwasne mleko)...
A przepis? Znany mi od cielęcych lat - swieżo udojone mleko, przecedzone
przez bawełniana tetrę, nie odciągane, nalewamy do ceramicznych doniczek
i do zimnej, naturalnej piwnicy. Ot i cała filozofia.
pozdr
Stefan

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.05 d...@g...com
22.05 XL
22.05 Jarosław Sokołowski
24.05 Trybun
24.05 Trybun
24.05 XL
24.05 XL
27.05 Trybun
27.05 Trybun
27.05 XL
27.05 d...@g...com
27.05 XL
27.05 Stokrotka
27.05 d...@g...com
27.05 Trybun
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?