Data: 2018-05-30 13:33:17
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2018-05-30 o 13:14, FEniks pisze:
> W dniu 28.05.2018 o 00:18, Animka pisze:
>> Zatrudniła się tam dziennikarka śledcza i kazali jej śmierdzce,
>> zielonkawe mięso szorować proszkiem ixi czy jakimś innym i potem
>> wykładało sie do spraedaży. Cały reportaż był w gazetach i w teolewizji.
>> Wkrótce te delikatesy zlikwidowano.
>
> No widzisz, a w PRL takie "delikatesy" miałyby się nadal dobrze i pani
> "sklepowa" by rządziła.
W PRL było mało mięsa. Eksportowali do ZSRR. Natomiast parę znajomych
osób mi mówiło, że polskie szynki były w sprzedaży w Anglii i Ameryce.
U nas w sklepach jak coś się pojawiło to zaraz znikało, więc nieświeże
raczej nie powinno być.
Zresztą w tamtych latach mięso i wędliny mogły dla mnie nie istnieć, a
zakupy robiła moja matka i to do niej chodziło się (niedaleko) na obiady.
--
animka
|