Data: 2013-06-13 11:27:56
Temat: Re: Kiełbasa własnego wyrobu
Od: k...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
Wiadro albo pół szklanki. Jak nie widzisz różnicy to idź do okulisty. Możesz też
eksperyment zrobić i wypić pół szklanki wody a potem wiadro wody. Tam gdzie wędzą
płynami to ten dział mogą nazywać jak chcą nawet strefą 51. I nie będzie to znaczyło
że koncentraty dymów w płynie są złe. Wędzenie w płynie i nadawanie koloru to dwie
różne obróbki. Preparaty do kolorowania oparte są na karmelu. Widać że oglądasz w
telewizji takie jedno grube babsko co nic jej nie pasuje w materii jedzenia. Właściwy
dym uzyskuje się jeśli rozkład drewna następuje w temperaturze ok 280 stopni
Celsjusza. W tej temperaturze nie ma żaru ani ognia. Taki rozkład jest możliwy jeśli
drewno podgrzewane jest zewnętrznym źródłem ciepła. Nie wierzysz to poczytaj w necie.
Jest sporo opracowań na ten temat. Nie ma również zakazu sprawdzania w sanepidzie czy
to co robisz jest jadalne.
|