Data: 2016-08-07 15:58:31
Temat: Re: Kipiący miód
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .08.2016 o 15:49 J.F. <j...@p...onet.pl> pisze:
> Dnia Sat, 6 Aug 2016 21:14:37 +0200, FEniks napisał(a):
>> Miód wielokwiatowy zaczął mi wychodzić ze słoika. Co się z nim dzieje?
>> Fermentuje?
>
> Mozliwe.
>
>> Nadaje się jeszcze do spożycia?
>
> Jesli drozdze fermentacje robia, to jak najbardziej :-)
Ale "instalację winną" powinna zrobić, bo zrobi się ocet miodowy :)
http://www.skarbywsloikach.com/2015/10/20/ocet-z-mio
du/
Trochę byłoby szkoda miodu na ocet, ale to i tak byłby rarytas.
--
Trefniś
|