Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krążki kalmarów w cieście - jak? Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Krążki kalmarów w cieście - jak?
Date: Sun, 15 Oct 2017 22:00:11 +0200
Organization: private
Lines: 69
Message-ID: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
References: <e...@g...com>
<eLaEB.19865$wx4.10394@fx04.am4>
<59e29118$0$5163$65785112@news.neostrada.pl>
<CEFEB.63623$3_4.21334@fx03.am4>
<59e32971$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
<59e36d79$0$642$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<TbNEB.13491$ox7.2303@fx45.am4>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<59e3b26a$0$15203$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 088156090073.wroclaw.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1508097617 23935 88.156.90.73 (15 Oct 2017 20:00:17
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 15 Oct 2017 20:00:17 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379048
Ukryj nagłówki

W dniu .10.2017 o 21:09 XL <i...@g...pl> pisze:

> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .10.2017 o 19:48 Ziggi <Z...@v...you> pisze:
>>
>>> On 2017-10-15, Trefniś wrote:
>>>> W dniu .10.2017 o 16:15 cef <c...@i...pl> pisze:
>>>>
>>>>> W dniu 2017-10-15 o 11:25, XL pisze:
>>>>>
>>>>>>> Mozna dodac zoltko ale niekoniecznie jak kto woli, ja np lubie
>>>>>>> dodac
>>>>>>> sode i chlust octu dla chrupkosci.
>>>>>> Brzmi przekonująco. Ten ocet to żeby panierka tłuszczu nie chłonęła.
>>>>>
>>>>> A jest na to jakieś uzasadnienie?
>>>>> Że ten ocet wypiera czy blokuje?
>>>>
>>>> Ciekawy art. na temat faworków, m. in. na temat zastosowania
>>>> octu/spirytusu:
>>>>
>>>> https://www.kukbuk.com.pl/blogi/tomek-zielke/tomek-t
ropie-faworkow/
>>>>
>>>> Chłopak pokusił się o uzasadnienie tego dodatku do faworków, ale też
>>>> wszystkich innych procesów.
>>>>
>>>> Akurat w przepisie, o którym mówimy tutaj, zastosowano ocet i
>>>> równocześnie
>>>> sodę - ocet na pewno spowoduje burzliwe wydzielanie CO2. Dzięki temu
>>>> ciasto będzie pulchne.
>>>>
>>>> Ani autor, ani ja, ani ty - nie potrafimy uzasadnić, dlaczego i czy w
>>>> ogóle ocet powoduje mniejsze chłonięcie tłuszczu. Do faworków sody nie
>>>> dodajemy, ale w naszym przepisie ocet unieczynni soda...
>>>>
>>>
>>>
>>> Ocet sprawia ze jest ciasto chrupkie i nie trzeba tak dlugo smazyc w
>>> oleju, kalamary akurat przegotowane do smacznych nie naleza.
>>
>> Ale oprócz wiary masz jakieś dowody na powyższe?
>> :)
>>
>> Bo ocet i soda:
>> CH3COOH + NaHCO3 -> CH3COONa + H2O + CO2
>>
>> Oprócz wody i dwutlenku węgla otrzymujemy octan sodu E-262, wg PFPŻ jest
>> nieszkodliwy.
>>
>> I tylko tyle.
>>
>
> Sodówa!

Konserwowana E-262, któren to właśnie konserwantem jest.

--
Trefniś

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?