Data: 2001-01-16 00:06:52
Temat: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 12 Jan 2001 11:49:28 -0800, Magdalena Bassett
<m...@w...net> wrote:
>
>
>Ania Derejska wrote:
>>
>> Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote >
>>
>> > Prosze bardzo. Jest to kruche ciasto nadajace sie na ciasteczka,
>> > babeczki i spody do slodkich tart.
>>
>> > 140 gr masla
>> > 160 gr maki
>> > 140 gr cukru pudru
>> > 3 ugotowane zoltka, rozgniecione na drobno widelcem
>> >
>> Nie ma tu proszku do pieczenia ??
>> Ania
>
>W kruchym ciescie? Nie, nie ma proszku. Nic tu nie rosnie - chodzi tu o
>"kruche" ciasto.
>Magdalena
ja osobiscie dodaje troszke proszku do kruchego ciasta... jest
kruchsze (pulchniejsze). Nikt nie wie i nie musi sie dowiadywac!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
|