Data: 2001-01-16 00:52:35
Temat: Re: Kruche ciasto z gotowanymi zoltkami
Od: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote
>>
> >> Magdalena Bassett <wrote >
> >>
> >> > Prosze bardzo. Jest to kruche ciasto nadajace sie na ciasteczka,
> >> > babeczki i spody do slodkich tart.
> >>
> >> > 140 gr masla
> >> > 160 gr maki
> >> > 140 gr cukru pudru
> >> > 3 ugotowane zoltka, rozgniecione na drobno widelcem
> >> >
> >> Nie ma tu proszku do pieczenia ??
> >> Ania
> >
> >W kruchym ciescie? Nie, nie ma proszku. Nic tu nie rosnie - chodzi tu o
> >"kruche" ciasto.
> >Magdalena
>
>
> ja osobiscie dodaje troszke proszku do kruchego ciasta... jest
> kruchsze (pulchniejsze). Nikt nie wie i nie musi sie dowiadywac!
>
> Krysia
Osobiscie tez dodaje proszek do pieczenia do kruchego ciasta ale
te ciasteczka wyraznie nie potrzebowaly zadnego spulchniacza.
Wczoraj upieklam te ciasteczka , wyszly rzeczywiscie bardzo dobre.
Troche nawet urosly mimo, ze bez proszku do pieczenia.
Mysle ze to ciasto mogloby byc super do babaeczek.
Dziekuje Magdalenie za przepisik :)))
Pozdrawiam Ania
|