Data: 2005-10-14 23:04:56
Temat: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 15 octobre 2005 ŕ 00:54:39, dans <dipcvi$r1c$1@absolut.sgh.waw.pl> vous
écriviez :
>>>Charakterystyczne, ze mieso jest czerwonawe -
>>>kolor pewnie z marynaty, byc moze odrobine
>>>skarmelizowane (cukier?) ale nie jest to chyyyba
>>>kolor z pomidorow, ani nie z czerwonego wina...
> Przede wszystkim witam po paroletniej przerwie :)))
yo ! :)
> Kurczaka natrzeć solą, pieprzem, curry i papryką i wsadzić do lodówki na
> ok 2-3 godzin. Jak kurczak przejdzie przyprawami, rozgrzać patelnie (bez
> oleju) i nasypać cukru, ok 2-3 łyżek na kurczaka. Mieszać aż się zrobi
> lukier (czyli postać płynna) i nie będzie grudek.
a ten plyn skad ?
z "suchego" cukru taki wyjdzie, hmmm ?
--
Niesz
|