Data: 2005-10-14 23:18:00
Temat: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Od: Wojciech Gawrys <w...@n...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
> Le samedi 15 octobre 2005 ŕ 00:54:39, dans <dipcvi$r1c$1@absolut.sgh.waw.pl> vous
écriviez :
>
>
>>>>Charakterystyczne, ze mieso jest czerwonawe -
>>>>kolor pewnie z marynaty, byc moze odrobine
>>>>skarmelizowane (cukier?) ale nie jest to chyyyba
>>>>kolor z pomidorow, ani nie z czerwonego wina...
>
>
>>Przede wszystkim witam po paroletniej przerwie :)))
>
>
> yo ! :)
>
>
>>Kurczaka natrzeć solą, pieprzem, curry i papryką i wsadzić do lodówki na
>>ok 2-3 godzin. Jak kurczak przejdzie przyprawami, rozgrzać patelnie (bez
>>oleju) i nasypać cukru, ok 2-3 łyżek na kurczaka. Mieszać aż się zrobi
>>lukier (czyli postać płynna) i nie będzie grudek.
>
>
> a ten plyn skad ?
> z "suchego" cukru taki wyjdzie, hmmm ?
>
>
>
Ano tak ;) Jak się cukier dostatecznie rozgrzeje na patelni (bardzo,
bardzo gorące), to można go potem wylać a nie wysypać, więc postać
bardziej płynna, może nie jak woda ale zawsze... ja też się na początku
zdziwiłem.
Pozdrawiam,
--
Wojciech Gawrys
|