Data: 2012-12-07 22:48:50
Temat: Re: Kutia.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 7 Dec 2012 23:35:19 +0100, michalek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1x2yerej5bp5w$.13810pkg517nj.dlg@40tude.net...
>> Jak robicie? Pszenica łuskana skąd?
>>
>> Pszenicę kupiłam w Allegro, niemiecką, w woreczkach do gotowania jak ryż -
>> podobno super.
>> --
>> XL oczywiście klasyczny przepis znam, ale wszelkie ciekawe wariacje mile
>> widziane
>
> No nie... zawsze najmądrzejsza (innych poucza), a pszenicy na kutię
> na targu nie potrafi kupić??
>
> Na targu u takiego sprzedawcy, baby/chłopa co kto woli,
> który ma i olej lniany dobry i mak na makowce (czysty, coby nie zgrzytał
> w zębach) i mąkę to i pszenicę na kutię kupi.
> Nieco obrobioną, ale mniej niż jęczmień na kaszę pęczak.
> Od kilku lat kupuję u tego samego, wiem że dobra
> i nie "w woreczkach" jak dla początkującego kuchcika :)
>
> m
Mój malutki, na targu to ja kupuję 30 lat pszenicę na kutię :->
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|