Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lepiszcze do masy Re: Lepiszcze do masy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Lepiszcze do masy

« poprzedni post następny post »
Data: 2022-12-10 14:00:13
Temat: Re: Lepiszcze do masy
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2022-12-10 o 12:12, XL pisze:
> cef <c...@i...pl> wrote:
>> W dniu 2022-12-10 o 08:01, XL pisze:
>>> cef <c...@i...pl> wrote:
>>>> Czym zagęścić masę do kotletów rybnych tak, żeby lepiej się trzymała
>>>> kupy po smażeniu?
>>>> Robimy te kotlety z resztek smażonej polędwicy z dorsza, które to resztki
>>>> są zamrażane już usmażone i potem jak się tych resztek uzbiera więcej,
>>>> to robimy z tego kotlety mielone. Dodaje się minimalnie bułki namoczonej
>>>> w mleku, pietruszkę zieloną, jakieś przyprawy i więcej jajek, żeby jakoś
>>>> to utrzymać w całości, ale ponieważ mięso nie jest surowe, dodatkowo
>>>> dość chude i suche, to te kotlety trzeba lepić zupełnie malutkie żeby
>>>> otoczka/skorupka z bułki tartej je utrzymywała w całości, bo jak są ciut
>>>> większe, to rozwalają się już przy przewracaniu.
>>>> Co mogło by być lepiszczem czy takim scalaczem?
>>>> Dodać jakiegoś surowego mięsa trochę czy jakiś inny patent?
>>>>
>>>>
>>>
>>> Ponieważ to usmażona ryba, w dodatku resztki, więc cząstki mięsa są
>>> nasiąknięte/powleczone tłuszczem. Tłuszcz stanowi osłonę powierzchni
>>> cząstek ryby, uniemożliwiającą przylgnięcie do nich jakiegokolwiek
>>> lepiszcza. I nie ma tu czego wymyślać, nawet po zmiksowaniu za dużo jest
>>> między cząstkami tłuszczu i zawsze się to rozpadnie. Tyle w temacie.
>>
>> To się nie rozpada jakoś tragicznie już przy lepieniu, więc chodzi tylko
>> o poprawienie spójności. Do pierwszego smażenia wystarczy
>> nadać taki kształt kotletom, żeby były drobniejsze.
>> A kolejne odgrzanie w piekarniku.
>> Ryba jest sucha, nawet po rozmrożeniu, bo to jest chude mięso,
>> można dodać cokolwiek, żeby nie było takie suche.
>> Generalnie jest mi obojętne jak nazwać tę potrawę,
>> byleby by była bardziej technologiczna.
>>
>>
>
> Zamiast dodawać mąkę, zrób naleśniki z tym czymś, co nie chce być
> kotletami.

To już zupełna zmiana. Hmmm, naleśniki z takim farszem?
Może spróbuję.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.12 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?