Data: 2008-02-28 12:21:23
Temat: Re: Lodówka w kuchni... pojemniki... co w środku.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"kobietka" <b...@v...pl> wrote in message
news:fq6811$rlo$2@news.onet.pl...
> Lila pisze:
>
> > Tu sie wtrącę - mam pojemniki próżniowe i najbardziej sprawdzają mi
> > się własnie przy przechowywaniu warzyw. Też obieram warzywa przed
> > schowaniem ich do lodowki, ale w pojemniku prozniowym przechowują się
> > o wiele lepiej - np. obrany seler nie ciemnieje, zielona pietruszka nie
> > schnie. Oczywiscie nie mozna ich trzymac w nieskonczoność, ale tydzień
> > spokojnie. Acha i są to zwykłe pojemniki próżniowe polskiej firmy Anna.
>
> Generalnie warzywa przechowywane w lodówce nie powinny być umyte, ani
> obrane. Jeśli już jest taka konieczność, to po myciu powinno się je
> dobrze wysuszyć i przechowywać właśnie w pojemnikach próżniowych.
Dokładnie - od tego mam dolne szuflady w chłodziarce. Obrane zamrażam w
zamrażarce komorowej nawet na pół roku, nic nie czernieje...
|