Data: 2008-02-28 12:04:50
Temat: Re: Lodówka w kuchni... pojemniki... co w środku.
Od: kobietka <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lila pisze:
> Tu sie wtrącę - mam pojemniki próżniowe i najbardziej sprawdzają mi
> się własnie przy przechowywaniu warzyw. Też obieram warzywa przed
> schowaniem ich do lodowki, ale w pojemniku prozniowym przechowują się
> o wiele lepiej - np. obrany seler nie ciemnieje, zielona pietruszka nie
> schnie. Oczywiscie nie mozna ich trzymac w nieskonczoność, ale tydzień
> spokojnie. Acha i są to zwykłe pojemniki próżniowe polskiej firmy Anna.
Generalnie warzywa przechowywane w lodówce nie powinny być umyte, ani
obrane. Jeśli już jest taka konieczność, to po myciu powinno się je
dobrze wysuszyć i przechowywać właśnie w pojemnikach próżniowych.
--
___ -- ___
'=_\(",)/_='
('),,(') kobietka
|