Data: 2008-02-28 11:31:00
Temat: Re: Lodówka w kuchni... pojemniki... co w środku.
Od: Lila <H...@H...Com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Artur Górniak <a...@a...pl.eu.org> napisał:
> Przede wszystkim ostatnio wszelkie warzywa, ziemniaki obieram
> raz na tydzień mniej więcej (szczególnie wygodne jeśli ktoś
> używa obieraczek automatycznych) i potem przechowuję w zamkniętym
> pojemniku w lodówce.
> (nie mam pojemników próżniowych więc krótkoterminowo po prostu
> obrane trzymam, a dłużej w wodzie.)
Tu sie wtrącę - mam pojemniki próżniowe i najbardziej sprawdzają mi
się własnie przy przechowywaniu warzyw. Też obieram warzywa przed
schowaniem ich do lodowki, ale w pojemniku prozniowym przechowują się
o wiele lepiej - np. obrany seler nie ciemnieje, zielona pietruszka nie
schnie. Oczywiscie nie mozna ich trzymac w nieskonczoność, ale tydzień
spokojnie. Acha i są to zwykłe pojemniki próżniowe polskiej firmy Anna.
Pozdrowienia,
Lila
|