Data: 2017-09-07 18:45:20
Temat: Re: Lody domowe
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2017 o 18:18 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
(...)
> Zazdroszczę Ci trochę ukiszenia kapusty. Trzeba mieć dobrą piwnicę do
> wstawienia beczki, a ja mam piwnicę w bloku mieszkalnym.
:)
Zacznij od słoika, ustawionego w ciemnym i niezbyt ciepłym pomieszczeniu.
Niewielki nakład pracy (szatkowanie), łatwiej kontrolować postęp kiszenia.
Jeśli coś się nie uda (to prawdziwa rzadkość, kapustę ukisić łatwiej niż
ogórki, czy buraki), mniej żal pracy i kosztów.
Od dawien dawna z obrzydzeniem odwracam wzrok od kapusty i ogórków
kiszonych "fabrycznie".
--
Trefniś
|