Data: 2016-09-20 20:47:24
Temat: Re: Margaryny zakazane, ale nie w Polsce niestety.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2016 o 19:52 masti <g...@t...hell> pisze:
> cef wrote:
>
>> W dniu 2016-09-20 o 10:13, Trefniś pisze:
>>> W dniu .09.2016 o 01:46 Dariusz K. Ładziak
>>> <d...@n...pl> pisze:
>>>
>>>> Trefniś pisze:
>>>>> Siła tego mitu jest tak wielka, że nawet odstraszająca (uwodorniony
>>>>> olej
>>>>> palmowy!) nazwa nie jest zmieniana.
>>>>
>>>> Jaki znowu "uwodorniony olej palmowy"? Widziałeś ty w życiu na oczy
>>>> olej palmowy? To tłuszcz stały, w pełni nasycony, jeden z najbardziej
>>>> stabilnych tłuszczy w naturze (chyba bardziej odporny na utlenianie od
>>>> frytury z łoju wołowego). Tu nic uwodarniać nie trzeba - margarynę to
>>>> się z oleju rzepakowego robi (abo innego, tfu, sojowego).
>>>
>>> Byle co jesz, byle co wiesz.
>>
>> Jesteś pewien, że ktokolwiek to je?
>
> nie. producenci tak dla jaj sobie produkują
Dla jaj?
http://demotywatory.pl/985646/Jajka-na-twardo
Fajne, równiutko można je pociąć.
Smacznego!
To nie fake, widziałem takie w "Wiem co jem" z Katarzyną Bosacką.
--
Trefniś
|