Data: 2007-01-01 18:04:04
Temat: Re: Masa orzechowa
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "ikselka" <i...@w...pl> napisał
> Dodaj baaaaaaaaaaaaaardzo miękkiego masła - jakieś 1/2 kostki.
> Tylko żeby to wszystko miało temp. pokojową! Też mi się tak
> zrobiło wczoraj, bo chyba budyń za mało gęsty (użyłam Winiary)
Sposób się sprawdził, masa uratowana. Z tym dodatkowym masłem zmiksowało
się normalnie tak jak powinno. Zrobiła się ta masa mniej orzechowa w smaku
i tłustsza, ale gęsta i puszysta więc ujdzie.
Też dałem budyń Winiary, ale myślę że nie to jest przyczyną. Chyba trzeba
dać mleka mniej niż w przepisie i jednak masło dawać w postaci stałej po
wystudzeniu budyniu, jak w karpatce czy innych tego typu kremach.
W każdym razie dzięki za przepis i za ratunek :)
|