Data: 2007-01-01 18:41:18
Temat: Re: Masa orzechowa
Od: "ikselka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maggie napisał(a):
> Ja nie wiem dlaczego, ale mi to zupełnie inaczej wyszło...
JUŻ WIEM!!! Użyłaś masła, które nie jest masłem... Taaaak,
znalezienie prawdziwego masła w gąszczu pseudoproduktów
masłopodobnych będących mieszaniną oleju z masłem graniczy z
cudem. Może nawet jest już niemożliwe...
Ja używam masła (?) o nazwie "Fińskie" lub "President" - to drugie
chyba bardziej polecam, bo raczej w większości jest masłem.
A broń Boże margaryna! - woda z niej wychodzi po stopieniu :-(
No i - raczej gęstszy ten budyń - z półtorej porcji proszku
budyniowego na 1/2 litra mleka. Wtedy na 100 % sukces.
Orzechy wtedy mogą być w dowolnej ilości - od 15 dag do 25, nie ma
znaczenia.
No cóż, prawdziwe masło to dziś raczej już legenda. Chyba że
ktoś ma inne wiadomości? Chętnie bym się dowiedziała, że gdzieś
je sprzedają...
|