Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Masło - ile cię cenić trzeba? Re: Masło - ile cię cenić trzeba?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Masło - ile cię cenić trzeba?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Date: Mon, 2 Oct 2017 16:34:35 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 47
Message-ID: <oqtiqm$jet$1@news.icm.edu.pl>
References: <59c15bfc$0$5143$65785112@news.neostrada.pl>
<oq0vh4$14v$1@news.icm.edu.pl>
<59c4dd45$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
<oq2r6k$uhj$2@news.icm.edu.pl>
<59c78024$0$639$65785112@news.neostrada.pl>
<oq8fda$cjt$1@news.icm.edu.pl>
<59c8fe5b$0$15191$65785112@news.neostrada.pl>
<oqb9hk$1p8$1@news.icm.edu.pl>
<59ca2a97$0$643$65785112@news.neostrada.pl>
<oqe2i5$l9e$1@news.icm.edu.pl>
<59cb710c$0$15200$65785112@news.neostrada.pl>
<oqhf04$pum$1@news.icm.edu.pl>
<59ccf508$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
<oqj7g4$41r$1@news.icm.edu.pl>
<59ce1bfc$0$15208$65785112@news.neostrada.pl>
<oqo38g$lh9$1@news.icm.edu.pl>
<59d0aba6$0$5161$65785112@news.neostrada.pl>
<oqqtli$dja$1@news.icm.edu.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
<oqs4mg$1eg$1@news.icm.edu.pl>
<o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1506954902 19933 89.65.72.80 (2 Oct 2017 14:35:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Oct 2017 14:35:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.5.1
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <o...@t...wroclaw.vectranet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378495
Ukryj nagłówki

W dniu 2017-10-02 o 08:18, Trefniś pisze:
> W dniu .10.2017 o 03:21 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>
>> W dniu 2017-10-01 o 16:40, Trefniś pisze:
>>> W dniu .10.2017 o 16:21 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
>>>
>>> (...)
>>>> Czekałam na ten koniec świata, który zapowiadali, ale nic z tego :-(
>>> Koniec świata zaczął się w momencie świata początku, właśnie w nim
>>> uczestniczymy.
>>>
>>> BTW postarajcie się wyciszyć dyskusje pozakulinarne, dbajmy o jedną z
>>> nielicznych jeszcze dychających grup.
>>> Wszystkich was widzę na pl.soc.polityka, tam dobre miejsce. Może ktoś
>>> dołączy do was?
>>>
>> Napisz coś o swoich daniach z tygodnia :-)
>>
> Wczoraj była focaccia w ortodoksyjnej postaci (placek, pomidory, czosnek,
> przyprawy).
>
> Kapusta, którą kisiłem od ostatniego nowiu ma jedną, ale istotną dla mnie
> wadę.
> Wprawdzie jest jak zwykle przepyszna, ale utraciła jędrność.
> Niestety, prawie jej nie czuć pod zębami.
To znaczy, że za miękka?
> W wielu potrawach nie ma to znaczenia, ale na przykład sałatka z jabłkiem
> wiele traci.
Ja wolę bez jabłka, bo z jabłkiem jest za słodka.
> Pomijając jakość samej kapusty, problemem może być rozpoczęcie ogrzewania
> przez kaloryfery.
> Byłem poza domem, nie mogłem odpowiednio zareagować.
> Bo przypominam, po okresie wczesnej, burzliwej fermentacji, należy
> zapewnić kapuście dość umiarkowaną temperaturę (nie więcej niż powiedzmy
> 22 stopnie C).
>
Dobrze te kaloryfery u Ciebie grzeją. U mnie w bloku i na całym osiedlu
jest automatyka pogodowa. Kaloryfery zaczynają grzać jak na dworze jest
12 stopni C. I tak zakręcam i odkręcam kiedy ja chcę. Co prawda pokrętło
trzeba ustawić na max, czyli na "5". Kaloryfery są i tak ledwo ciepłe.
Parę przystanków dalej u mojego kolegi jak grzeją to są gorące i może
sobie ustawić pokrętło np. na "2". Co administracja to inni ludzie.
Jedni uczciwi, inni okradają ludzi na licznikach itd.

--
animka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.10 Trefniś
02.10 t...@g...com
02.10 Trefniś
02.10 Animka
03.10 Trybun
03.10 Trybun
03.10 Trybun
03.10 XL
03.10 XL
03.10 XL
03.10 Animka
03.10 XL
04.10 Trybun
04.10 Trybun
04.10 Trybun
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?