Data: 2017-10-16 20:05:55
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15.10.2017 o 21:49, XL pisze:
> XL <i...@g...pl> wrote:
>
>> Czy i w Polsce ceny masła osiagną ten poziom?
>
> Niestety są go coraz bliższe.
>
>> Jesteście w stanie obyć się bez masła w kuchni?
>
> Ja nie. Mało tego, podwyżka ceny spowodowała u mnie wzrost ilości
> zużywanego w kuchni masła, zamiast jego ograniczenia. Paradoks?
> Coś gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy na temat takiego ekonomicznego (czy
> może marketingowego) efektu dużych podwyżek cen, ale mnie to wtedy nie
> zajmowało. Ki diabeł?
>
> PS. I nie wliczam w ten wzrost 2 kg masła klarowanego, użytego w jednym
> tylko tygodniu do zalania rydzów w słoikach ?
>
>
>
Ponoc jest naukowo dowiedzione, ze w obliczu kryzysu wzrasta popyt na
artykuly i uslugi "zbedne", wbrew wszelkiej logice. Na towary luksusowe
zreszta tez, choc w mniejszym stopniu.
Nie pamietam jak sie to zjawisko fachowo nazywa, a nie mam czasu szukac,
w kazdym razie na ekonomicznej tez juz o tym ucza.
@
PS. z maslem mam dokladnie to samo, w koncu zaczelam je robic sama.
|