Data: 2017-10-18 08:16:24
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 17.10.2017 o 22:32, FEniks pisze:
> W dniu 17.10.2017 o 22:26, Jarosław Sokołowski pisze:
>>
>> Otóż to. Mam tak samo. Masło to surowiec o znaczeniu technologicznym,
>> bez szczególnych walorów smakowych. Docenić nie potrafię.
>
> A, to nie tak samo. Ja masło bardzo cenię ze względu na walory smakowe.
> Mogę jeść chleb z samym masłem. Ale mnie w zupełności wystarczy masło z
> Mlekovity. Natomiast masło prosto ze wsi, które pamiętam z czasów
> dzieciństwa, albo masło z targowiska od tzw. baby, kwaskowate i trącące
> krową, to nie dla mnie.
>
> BTW Zamiast snuć dociekania, czy jest ten karagen w maśle czy nie,
> zadałam pytanie bezpośrednio producentowi. Ciekawe, czy i co odpowie.
>
> Ewa
>
Gratulacje za inicjatywę:)
Chętnie się dowiem, co odpowiedział.
--
Wiesiaczek (dziś z podkarpackiej wsi)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|