Data: 2017-10-18 08:14:48
Temat: Re: Masło - ile cię cenić trzeba?
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 17.10.2017 o 22:26, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>>> No ale że niby oni to masło robią ze swoich śmietanek z kubeczków czy
>>>> kartoników? Przecież ten karagen dodają, żeby śmietanka zachowała
>>>> odpowiednią konsystencję zanim z półki trafi do klienta. Jeśli używają
>>>> śmietany bezpośrednio do produkcji masła, to chyba nie muszą jej
>>>> wcześniej stabilizować, bo po co?
>>> Może na złość?
>> Sama nie wiem. Ale ja się na mleczarstwie nie znam.
>
> Otóż to. Mam tak samo. Masło to surowiec o znaczeniu technologicznym,
> bez szczególnych walorów smakowych. Docenić nie potrafię. ...
Żałuj Rudy...
--
Wiesiaczek (dziś z podkarpackiej wsi)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|