Data: 2007-08-31 13:06:02
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: G...@S...Janoszka.pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 31 Aug 2007 12:38:32 +0200 I had a dream that Jacek Ostaszewski
<p...@o...pl> wrote:
>Dokładnie to oserwuję i ja. Nie udało mi się upiec chleba o normalnym
>przekroju "ceownika z wypukłym daszkiem", zawsze jest zapadlisko... I
>to, jak pisałem, w tej maszynie, na tych samych mieszankach, które
>stosowałem wcześniej. I polskie, i niemieckie dawały ładne bochenki,
>teraz - nie dają. Z wodą eksperymentuję cały czas, z cukrem i drożdżami
>nie mogę - jest tyle w mieszance ile jest...
Mi mieszanki zawsze upadają. Pieczę tylko swoje chlebki ze składników
i wychodzą ładne, Niektóre pięknie urastają i mają ślicznie popękaną
i chrupiącą skórkę.
Spróbuj dodać jedną-dwie pokruszone tabletki witaminy C i nie zapominaj
o soli, jest ona bardzo ważnym składnikiem chleba.
A drożdże jakie masz? W proszku czy w błotku?
--
Grzegorz Janoszka
|