Data: 2007-08-31 10:38:32
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: Jacek Ostaszewski <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
(Na)Leśnik napisał(a):
> U mnie rośnie... hmm... normalnie. Dopiero pod sam koniec pieczenia góra
> zapada się do środka. Po wyjęciu górna część chleba przypomina literę "u".
>
Dokładnie to oserwuję i ja. Nie udało mi się upiec chleba o normalnym
przekroju "ceownika z wypukłym daszkiem", zawsze jest zapadlisko... I
to, jak pisałem, w tej maszynie, na tych samych mieszankach, które
stosowałem wcześniej. I polskie, i niemieckie dawały ładne bochenki,
teraz - nie dają. Z wodą eksperymentuję cały czas, z cukrem i drożdżami
nie mogę - jest tyle w mieszance ile jest...
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
|